Szybki kontakt
tel.: 885 141 142 zamówienia posiłków 9.00-15 pon-pt
tel.: 607 21 86 86 catering
e-mail: biuro@voltacatering.pl
Tydzień 1
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie
Kanapki z pieczywa pełnoziarnistego i pszennego z chudą szynką , żółtym serem oraz pomidorkiem i świeżym ogórkiem:
Chleb pełnoziarnisty/pszenny – 2 kromki (70g)
Masło śmietankowe – 1 łyżeczka (5g)
Szynka (chuda) – 1 plaster (20g)
Ser żółty – 1 plaster (20g)
Świeże warzywa (np. pomidor, zielony ogórek) – porcja 100g
Herbata Rooibos:
Napar herbaty - 1 szklanka (230ml)
Cukier – 1 łyżeczka (5g)
Obiad
Zupka krupnik:
Zupka krupnik – 1 talerz (250g)
Makaron zwierzaczkowy z leczo warzywnym:
Makaron z leczo – porcja (200g)
Kompot:
Kompot z owoców – 1 szklanka (230ml)
Podwieczorek
Budyń z kaszy jaglanej z jabłkiem:
Budyń z kaszy - porcja 140g
Sezonowy owoc, np.
Herbata ziołowa:
Napar herbaty - 1 szklanka (230ml)
Cukier – 1 łyżeczka (5g)
Składniki pokarmowe |
TYP POSIŁKU |
RAZEM |
||
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
|
Energia (kcal) |
349 |
431 |
150 |
930 |
Białko (g) |
14,3 |
21,5 |
3,1 |
38,9 |
Tłuszcz (g) |
19,4 |
16,1 |
0,8 |
36,3 |
Węglowodany (g) |
30,5 |
52,8 |
33,5 |
116,8 |
Błonnik (g) |
4,1 |
6,3 |
1,4 |
11,8 |
WTOREK
Śniadanie
Płatki ryżowe na mleku:
Płatki na mleku – 1 porcja (200g)
Kanapki z pieczywa pełnoziarnistego z szynką , sałatą , pomidorkiem , ogórkiem małosolnym i dżemem owocowym:
Chleb żytni pełnoziarnisty – 1 kromka (35g)
Szynka (np. z piersi indyka) – 1 plaster (25g)
Warzywa, np. sałata, pomidor, ogórek małosolny – porcja (50g)
Dżem owocowy niskosłodzony – 1 łyżeczka (15g)
Herbata rooibos:
Napar z herbaty – 1 szklanka (230ml)
Cukier – 1 łyżeczka (5g)
Obiad
Zupka ze świeżych pomidorów z makaronem:
Zupka – 1 talerz (250g)
Sznycel drobiowy , ziemniaczki , surówka z marchewki doprawiana jogurtem naturalnym:
Sznycel drobiowy – porcja (80g)
Surówka z marchewki – porcja 150g
Ziemniaczki z koperkiem – porcja 150g
Kompot:
Kompot z sezonowych owoców – 1 szklanka (230ml)
Podwieczorek
Ciasto marchewkowe:
Ciasto – porcja 60g
Herbatka ziołowa
Herbata - 1 szklanka (230ml)
Cukier – 1 łyżeczka (5g)
Składniki pokarmowe |
TYP POSIŁKU |
RAZEM |
||
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
|
Energia (kcal) |
367 |
609 |
172 |
1148 |
Białko (g) |
20,8 |
32,2 |
3,1 |
56,1 |
Tłuszcz (g) |
12,2 |
17,6 |
9,5 |
39,3 |
Węglowodany (g) |
42,8 |
80,9 |
21,5 |
145,2 |
Błonnik (g) |
5,6 |
4,3 |
2,8 |
12,7 |
ŚRODA
Śniadanie
Kanapki z pieczywa pełnoziarnistego z żółtym serem, sałatą i papryką oraz dżemem owocowym:
Chleb pełnoziarnisty – 2 kromki (70g)
Masło śmietankowe – 1 łyżeczka (5g)
Ser żółty – 1 plaster (20g)
Świeże warzywa (np. sałata, papryka) – porcja 60g
Dżem owocowy niskosłodzony – 1 łyżeczka (15g)
Herbata rooibos:
Napar herbaty - 1 szklanka (230ml)
Cukier – 1 łyżeczka (5g)
Obiad
Zupka szczawiowa z ziemniakami:
Zupka – 1 talerz (250g)
Gołąbki w sosie ze świeżych pomidorów , ryż długoziarnisty:
Gołąbki w sosie pomidorowym – porcja 170g
Ryż długoziarnisty – 30g (przed ugotowaniem)
Kompot:
Kompot z owoców – 1 szklanka (230ml)
Podwieczorek
Sałatka owocowa z jogurtem naturalnym:
Sałatka owocowa z jogurtem – porcja (185g)
Herbatka ziołowa:
Napar herbaty – 1 szklanka (230ml)
Cukier – 1 łyżeczka (5g)
Składniki pokarmowe |
TYP POSIŁKU |
RAZEM |
||
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
|
Energia (kcal) |
319 |
468 |
126 |
913 |
Białko (g) |
9,7 |
13,5 |
2,4 |
25,6 |
Tłuszcz (g) |
14,7 |
12,4 |
0,9 |
28 |
Węglowodany (g) |
37,3 |
78,5 |
29,9 |
145,7 |
Błonnik (g) |
3,3 |
3,7 |
2,8 |
9,8 |
CZWARTEK
Śniadanie
Kasza manna z rodzynkami na mleku:
Kasza manna – 2 łyżki (24g)
Mleko 2% - 1 szklanka (230ml)
Rodzynki – 1 łyżeczka (7g)
Kanapki z pieczywa pełnoziarnistego i pszennego z szynką, pomidorkiem oraz pastą jajeczną i kiełkami lucerny:
Chleb pełnoziarnisty /pszenny – 1 kromka (35g)
Masło śmietankowe – pół łyżeczki (2,5g)
Pasta jajeczna – 1 łyżka (25g)
Szynka (chuda) – 1 plaster (20g)
Świeże warzywa (np. kiełki lucerny, pomidor) – porcja 30g
Herbata rooibos:
Napar z herbaty – 1 szklanka (230ml)
Cukier – 1 łyżeczka (5g)
Obiad
Zupka barszcz biały z ziemniakami:
Zupka – 1 talerz (250g)
Naleśniki z serem i brzoskwiniami polane jogurtem naturalnym:
Naleśniki – porcja 200g
Kompot:
Kompot z sezonowych owoców – 1 szklanka (230ml)
Podwieczorek
Kanapki z pieczywa pełnoziarnistego ze schabem pieczonym i świeżymi warzywami:
Chleb pełnoziarnisty – 1 kromka (35g)
Masło śmietankowe – pół łyżeczki (2,5g)
Schab pieczony – 1 plaster (30g)
Świeże warzywa (np. pomidor, papryka, zielony ogórek) – porcja 100g
Herbata ziołowa:
Napar herbaty - 1 szklanka (230ml)
Cukier – 1 łyżeczka (5g)
Składniki pokarmowe |
TYP POSIŁKU |
RAZEM |
||
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
|
Energia (kcal) |
520 |
525 |
215 |
1260 |
Białko (g) |
23,1 |
26,3 |
12,1 |
61,5 |
Tłuszcz (g) |
27,6 |
16 |
8,5 |
52,1 |
Węglowodany (g) |
44,1 |
73,4 |
26,7 |
144,2 |
Błonnik (g) |
5,6 |
4,6 |
4,2 |
14,4 |
PIĄTEK
Śniadanie
Kanapki z miodem pszczelim oraz twarożkiem z rzodkiewką i szczypiorkiem:
Chleb pełnoziarnisty – 2 kromki (70g)
Masło śmietankowe – 1 łyżeczka (5g)
Miód pszczeli – 1 łyżeczka (12g)
Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem – 1 łyżka (30g)
Herbata rooibos:
Napar herbaty – 1 szklanka (230ml)
Cukier – 1 łyżeczka (5g)
Obiad
Zupka ogórkowa:
Zupka – 1 talerz (250g)
Paluszki rybne w sezamie, ziemniaczki ,surówka z białej kapusty i marchewki:
Paluszki rybne w sezamie – porcja 70g
Ziemniaczki – porcja 150g
Surówka z białej kapusty i marchewki – porcja 150g
Kompot:
Kompot z owoców – 1 szklanka (230ml)
Podwieczorek
Jabłka pieczone z konfiturą, chrupki bezglutenowe:
Jabłko – 1 średnie (200g)
Konfitura owocowa – 1 łyżeczka (15g)
Chrupki bezglutenowe – 2 garstki (10g)
Herbata ziołowa:
Napar z herbaty – 1 szklanka (230ml)
Cukier – 1 łyżeczka (5g)
Składniki pokarmowe |
TYP POSIŁKU |
RAZEM |
||
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
|
Energia (kcal) |
319 |
625 |
180 |
1124 |
Białko (g) |
17,8 |
26,4 |
1,4 |
45,6 |
Tłuszcz (g) |
16,7 |
16,4 |
0,3 |
33,4 |
Węglowodany (g) |
20,4 |
91,8 |
45,2 |
157,4 |
Błonnik (g) |
8,6 |
8,9 |
2,6 |
20,1 |